Over ons

Wij, Kees en Yvonne, hebben besloten om ons speciale plekje te delen met B&B gasten. Meer mensen kunnen hierdoor genieten van al het moois.

 

hemels wonen aan de voormalige zuiderzee

Geschiedenis van onze naam  B&B HEMEL AAN ZEE:

Oorspronkelijk stond ons huisje sinds 1849 aan de dijk van de Zuiderzee. “Ons” zandstrandje en het ondiepe zeewater in de hoek van de dijk bestonden al eeuwenlang. Een plek waar ook zeehondjes een rustplaats vonden. Na de afsluiting van de Zuiderzee door de Afsluitdijk in 1932 en de inpolderingen van Wieringen en de Flevopolders werd de zee het IJsselmeer. Het Markermeer ontstond in 1976 door de dijk Enkhuizen – Lelystad. De hoogte van het water had niet meer te maken met eb en vloed, het Water werd zoet en het strandje werd een recreatie/zwemplek voor veel inwoners uit de wijde omgeving. In de volksmond werd het  “de (zee) hondenhemel” genoemd. En nog steeds wonen we bij de HONDENHEMEL  ( Het heeft niets met “honden” te maken).

Zo’n naam past niet echt bij een B&B, maar het heeft wel met onze plek te maken. (Zee)hondenhemel aan de Zuiderzee hebben we dus afgekort tot  HEMEL AAN ZEE

Doordat ons huis helemaal door water is omgeven en we hier -na 24 jaar- nog altijd volop genieten, past  HEMEL AAN ZEE  helemaal bij ons en hopelijk ook bij onze gasten.